De zomer kijken we natuurlijk allemaal heel erg naar uit. Je wilt genieten van de heerlijke dingen die bij de zomer horen zoals de zingende vogels, bloeiende bloemen, zonnestralen en leuke buitenhuis activiteiten. En helaas horen insecten hier ook bij. Deze insecten en ongedierte kan je wel beperken. Je wilt toch wel een schone plek thuis hebben.

Welk ongedierte is actief in de zomer

In de zomer zijn er vaak kruipende en vliegende insecten actief. Je kunt dan denken aan de zomerinsecten: muggen, vliegen, motten, mieren, kevers, vlooien, kakkerlakken, horzels en wespen. Ook bedwantsen kunnen meer voorkomen en dat komt dan vaak dat ze meeliften vanaf je vakantie adres naar je eigen huis.

Dak

Wanneer het dak van je woning of bedrijf beschadigd is dan hebben vliegen, horzels en wespen een vrije toegang tot de ruimte. Een horzel is beter om die te laten bestrijden door een bestrijdingsservice omdat deze verraderlijk steken en voor overlast zorgen. Door een beschadigd dak kan een vlieg zijn weg vinden door het gehele huis of bedrijf. Ze zoeken dan voedsel en een broedplek.

De wesp heeft al gauw een plekje gevonden in een dakkapel of onder een dakrand. Wanneer er een raam los staat dan vliegen ze zo naar binnen. Het beste is om dan wering aan te brengen. Doe dit in de winterperiode, dan zijn de wespenkoninginnen in de winterslaap en in de lente hebben ze dan geen vrij baan. Herstel ook altijd schade aan dakpannen, naden en kieren.

Zolder

Omdat mensen weinig op een zolder komen is het verstandig om je spullen in plastic kisten te bewaren. Wanneer een wespenkoningin op een zolder zit kunnen zich er goed nestelen. Ze kunnen in houten balken en de opgeslagen spullen gaan zitten. Controleer frequent op aanwezigheid van wespen.

Slaapkamer

Ongedierte komt vaak op slaapkamers voor zoals bedwantsen, vliegen, muggen en wespen. Bedwantsen leven in en rondom het bed om in de nacht voeding te halen uit het bloed van mensen en dieren. Een wesp gaat niet bouwen in een slaapkamer maar vliegt deze wel in. Je kunt ter voorkoming horren bevestigen voor het raam, wat vaker controleren op bedwantsen, zorg dat je het verschil weet tussen een beet van de bedwants en de mug en was je beddengoed regelmatig op 60 graden.

Badkamer en keuken

Hier leven kakkerlakken graag omdat het er warm en vochtig is. Ze komen veel voor in badkamer kastjes, waterleidingen, toiletten, verwarmingsbuizen en verwarmingsapparatuur. Zorg dat de badkamer regelmatig schoongemaakt wordt. De vleesvlieg komt af op rottend vlees of vlees in de afvalbak. Zorg er dus voor dat deze op tijd geleegd en schoongemaakt wordt.