In deze coronatijd is het voor iedereen erg lastig om binnen te blijven. Maar vooral jongere kinderen kunnen het erg zwaar hebben. De kinderen zijn het gewend om bijna elke dag hun vriendjes te zien en lekker met ze te spelen. Hierdoor raken ze energie kwijt en zijn ze thuis vrij rustig. Maar omdat ze nu geen mogelijkheid hebben om hun energie kwijt te raken, zijn ze thuis erg druk en vaak irritant. Dit is vooral lastig wanneer je als ouder thuiswerkt en je graag wilt concentreren. Voor deze ouders staan hieronder tips om je jonge kinderen te vermaken tijdens de lockdown.

Zoek een hobby met ze uit

Voor erg jonge kinderen kan dit lastig zijn, maar veel kinderen zullen er baat bij hebben. Door een hobby uit te zoeken, samen met je kinderen, hebben ze iets om hun aandacht aan te besteden. Een voorbeeld van een hobby kan zijn, leren voetballen: iets dat gemakkelijk gedaan kan worden in de achtertuin. Maar ook knutselen of een muziekinstrument (bij voorkeur een niet breekbaar instrument) leren kan een goede hobby voor je kinderen zijn. Ze hoeven er zeker niet de hele dag mee bezig te zijn, maar het zal ze zeker even rustig houden en het is goed voor de ontwikkeling. En het hoeft helemaal niet veel geld te kosten om je kinderen iets nieuws aan te leren. Er staan genoeg filmpjes online die gemakkelijke uitleg geven. Zet ze klaar voor je kinderen en ze zullen zich er lang mee vermaken.

Bouw je eigen speelpleintje

Kinderen zijn het gewend om elke pauze te klimmen en te klauteren op het speelplein. Wanneer het speelplein erg ver weg ligt, of je zelf niet alle tijd hebt om er naar eentje toe te gaan, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Koop een speelhuisje of speeltoren waar je kinderen in kunnen spelen. Er zijn genoeg opties voor elk budget en elke interesse. Door het grote aanbod kun je samen met je kinderen bepalen welk soort speeltoestel hun voorkeur heeft. Sommige kinderen vinden het leuk om in de zandbak te spelen, maar anderen willen juist graag klimmen en klauteren. Een speeltoestel zal je kinderen in ieder geval veel plezier geven. Kijk eens op speeltoestel-koning.nl voor meer ideeën.