Wat is harmonicagaas en wat kun je ermee?

Harmonicagaas is mogelijk het meest veelzijdige gaas op de markt. Als jij een omheining nodig hebt voor je tuin, voor je dierenverblijf of voor je moestuin, dan is dit één van de opties die je hebt. Gaas is bijzonder goed betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen en erg veelzijdig. Je kunt het exact zo neerzetten als je zelf wilt en dat maakt het ook praktisch. Een hekwerk van gaas staat snel en is gemakkelijk weer af te breken. Dat maakt het dus ideaal voor omstandigheden waarin je tijdelijk een hek nodig hebt. Harmonicagaas is dan voor veel doeleinden geschikt, zoals je hier verder leest.

Wat is harmonicagaas?

Je herkent harmonicagaas vrij gemakkelijk door de vorm van de mazen. Het is een gaassoort dat wordt gevlochten en de draden worden om elkaar heen gedraaid. Daardoor ontstaat er een flexibel gaas met ruitvormige mazen. Dat kun je vervolgens tussen een frame met palen spannen waardoor je een omheining hebt die veel bescherming biedt. Dat gebruik je om dieren binnen te houden en om ongewenste bezoekers geen kans te geven. Het is een gaassoort die te krijgen is in twee standaard kleuren, namelijk groen en zwart. Het gaas wordt gecoat zodat het niet kan roesten en het vele jaren mee kan gaan.

Verschillende varianten

Er zijn verschillende varianten van harmonicagaas op de markt. De standaard variant heeft een maaswijdte van 50 millimeter, een draaddikte van 3,1 millimeter en wordt op rollen van 25 meter geleverd. Uiteraard zijn er ook andere opties, met andere afmetingen. Wat dit type gaas erg interessant maakt is dat er verschillende hoogtes worden aangeboden. Je kunt het krijgen met een hoogte van 1 meter, maar er is ook gaas van 2 meter hoog en met afmetingen daar tussenin.

Wat kun je ermee?

Het feit dat harmonicagaas te krijgen is in verschillende afmetingen en het zo buigzaam is, maakt het erg veelzijdig. Je kunt er alles mee omheinen, van een speelveldje voor de kinderen tot een veiligheidshek rondom je erf. Het wordt veel gebruikt voor het afzetten van dierenverblijven. Het is ook een erg buigzaam gaas, wat betekent dat je een hek op maat maakt, exact in de vorm die jij nodig hebt. Dat is veel lastiger als je afhankelijk bent van, bijvoorbeeld, panelen. Een rond hek, een achthoekig hek of een hek in welke vorm dan ook; het is mogelijk. Het enige wat je moet doen is zorgen voor palen om het aan te bevestigen en niets is te gek.

Privacy is geen probleem

Met harmonicagaas van Resifence bescherm je planten, groenten en fruit, bloemen en je gehele erf. Je kunt er doorheen kijken, dus alleen met harmonicagaas creëer je geen privacy. Als je planten tegen het gaas laat opgroeien, maak je een schitterende natuurlijke afbakening die je beschermt tegen wind, zon en inkijk. Voor het afbakenen van kleinere dieren, zoals knaagdieren en klein gevogelte is een gaas met een smallere maas benodigd.