Tuinkantoor als trend

Met thuiswerken begonnen ook ideeën en stromingen naar voren te komen die ons informeren over de beste manieren om je thuiskantoor te creëren. Of hoe je de meest geschikte hoeken van je huis kunnen vinden en voorbereiden om te werken. Een daarvan, die steeds meer klinkt en een nieuwe trend aan het worden is, is het tuinkantoor.

Wat is het tuinkantoor?

De nieuwe trend genaamd tuinkantoor is niets meer dan een klein kantoor in de tuin van het huis. Een van de belangrijkste kenmerken van een tuinkantoor is zijn kleine formaat, dus veel ruimte heb je niet nodig. Soms is het met een klein hoekje en veel vindingrijkheid en fantasie voldoende.

Waar komt deze trend vandaan?

Het kan gezegd worden dat kantoren in de achtertuin erg lijken op de bekende trend van tiny houses (minimale woningen waar zelfs een televisieprogramma aan is gewijd), maar toegepast op de nieuwe arbeidsbehoeften.

Het scheiden van werk en privé maakt de urgentie van het opzetten van een thuiskantoor groter, dat is het belangrijkste doel geworden van degenen die op afstand moeten werken. Daarom is het een uitstekende optie om het in de tuin te doen, door een duidelijke ruimtelijke afstand te creëren, de hoofdcirculatie van het huis te verlaten en geen professionele werkzaamheden uit te voeren in je huis.

Op maat gemaakt tuinkantoor

Er zijn bedrijven die geprefabriceerde micro-kantoren aanbieden die ze in vrachtwagens vervoeren en die al gemonteerd worden geplaatst. Ze gaan meestal uit van een aantal vooraf vastgestelde modellen die kunnen worden aangepast aan de smaak en behoeften van elke klant.

Er is ook de mogelijkheid om deze kleine kantoren in de tuin te bouwen met een project op maat dat je een professional in opdracht kunnen geven. Hout is meestal het materiaal voor de hoofdstructuren (muren, vloeren en plafonds). Met goede omheiningen, die kunnen worden beglaasd als je wil profiteren van het uitzicht op de tuin en wil kunnen genieten van goede natuurlijke verlichting, is de eenvoudige constructie voltooid.

Van simpel tot luxueus

Je kunt kiezen voor een simpel tuin kantoor dat is gemaakt om alleen het minimale en essentiële te huisvesten (bureau en stoel) en andere die ruimer zijn. Alles zal afhangen van de ruimte die je wil benutten.

Het bouwen van een tuinkantoor kan veel speling geven als je daarnaast de mogelijkheid hebt om de ruimte te isoleren. Dan kun je deze het hele jaar door gebruiken.

Als je een televisie toevoegt, zou het ook dienen als een videogameruimte of om films en series te kijken wanneer er veel vraag is naar het kleine hoofdscherm van het huis of wanneer je kinderen vrienden mee naar huis nemen. Of zelfs als studieplek in de rusturen.

In plaats van als een verspilling van tuinruimte, is een tuinkantoor een geweldige beslissing, die een comfortabele en afgelegen plek biedt voor diegenen die op afstand moeten werken, in een nieuwe multifunctionele ruimte.